Psykoterapia


psykoterapia

Olen kiitollinen siitä, kun niin moni ihminen on lähestynyt minua haluten aloittaa terapiaprosessin asiakkuudessani.  Tunnen kiitollisuutta siitä luottamuksesta, jota tällainen lähestyminen osoittaa sekä siitä arasta toiveikkuudesta, joka viesteihin usein liittyy. "Voisitko auttaa minua niin, että kokemani kärsimys voisi hellittää ja kykenisin taas hengittämään vapaammin ja ehkä nauttimaan elämän pienistä iloista ja hymyilemään jälleen..." 

Olen surullinen siitä, että meitä psykoterapeutteja tuntuu olevan tämän hetken tarpeeseen nähden aivan liian vähän. Toivon edelleen viisautta kaikille päättäjille, jotta tulevilla linjauksilla ja päätöksillä voitaisiin tätä hetkeä paremmin taata turvalliset, luotettavat, tarpeenmukaiset, riittävät, helposti saatavilla olevat ja laadukkaat psykoterapiapalvelut.

Juuri nyt koen palvelujärjestelmän muutosten tuulien puhaltavan isoa kenttää todella epävakaaksi. Palvelujärjestelmän huojuvuus saa aikaan vakaassakin terapeutissa sellaista epävarmuutta, jonka vuoksi juuri nyt minun ei ole mahdollista turvallisin ja luottavaisin mielin aloittaa uusia kolmen vuoden prosesseja. 

Olen pahoillani, toistaiseksi ei ole näkösällä vapaana olevaa psykoterapian aloituspaikkaa.

 

Sydämellä,

Liisa